Tuesday, October 15, 2013

Kirjandus klubi vol. 1

Kirjandusklubi 

Koht ja aeg: Rocca al Mare Kooli puhvet, kell 9
Kirjandusklubis osalejad:  Johanna, Nora, Katariina
Raamatu autor ja pealkiri: Gerald Durrell „Minu pere ja muud loomad“
Võtmeteemad:
-Üks suuremaid teemasid oli perekondlikud diskussioonid ja situatsioonid. Igast raamatus olevast   lõigust, mis rääkis perekonnast, kumas läbi aina rohkem kõikide perekonna liikmete karakterid. Eriti meeldis mulle kerge huumor, millega Gerald oma peret kirjeldas.
-Teine suur teema oli looduse ja loomade tundma õppimine. Peamiselt kajastus see Gerry peal, kellele pakkus loodus kohe eriti huvi.
Võtmestseenid:
-Kohtumine Theodoresega. Kui George’il poleks just sellel hetkel külalist olnud, kui Gerry otsustas  majja sisse joosta, siis oleks võinud raamat hoopis teisti kulgeda. Kuigi Gerry õpetajad alatasa vahetused, jäi tema tõeliseks mentoriks ikka Theodores.
-Otsustav stseen, mis pani aluse kogu raamatu tegevuskäigule oli kolida Korfule. Selle otsustava (võib-olla ka veidi rutaka) otsuse tegi Larry ning tundus kogu raamatu vältel omasid Larry arvamused väga suurt mõjuvõimu.
-Kolimised olid samuti ühed raamatu võtmestseenidest. Tänu kolimisele toimus pidev keskkonnavahetus, mis võimaldas Gerryl õppida loodust paremini tundma. Poiss sai loodusest paremini aru, sest uuris väga erinevaid piirkondi ja sai juba varases nooruses aru looduse mitmekesisusest.
Võtmekarakterid:
-Gerry, kelle lapsepõlvest peamiselt raamat rääkis ning kelle silme läbi raamat oli kirjutatud.
-Koer Roger, kes oli kaasatud peaaegu igasse tegevusse, mis raamatus aset leidis. Roger oli tihti Gerryle rohkem toeks kui poisi pere. Küll aga selles ei saa süüdistada pere, pigem oli see Gerry enda otsus veidi eraklikult üles kasvada.
-Perekond, kelle ühised arutelud ning tegutsemised olid minu meelest selle raamatu pärl tänu oma humoorikale võtmele.
Püstitatud küsimused:
-Kas Gerry suhtus loodusesse sama innukalt ka pärast Korfult lahkumist?
-Kas tõesti KÕIK need sündmused, mis raamatus juhtusid, toimusid ka päriselt?
Kirjandusklubi kokkuvõte:

Kirjandusklubi juures meeldis mulle väga selle teistmoodi õhkkond . Olime paigutatud väikestesse laudadesse ning meile pakuti teed ning küpsiseid. Tekkis tunne nagu oleksin Jüri Üdi klubis. Ja kuna ma tundsin end nagu oleksin Jüri Üdi klubis, siis mõtlesin, et ka minu mõttekäigud ja arvamused peaksid olema vastavalt väärikad. Selliste mõtete peale tulen vist küll ainult mina.. Kui nüüd rääkida Kirjandusklubi sisulisest poolest, siis on see klubi minu meelest väga huvitav ning vajalik täiendus loetud raamatute ülemõtisklemisele. Nimelt, kui me kõik eraldi oma blogisid täidame, siis ei jõua meieni ju teiste laste mõtted raamatute kohta. Nii saame aga oma teadmisi täiendada, kuulates mõnusas õhkkonnas ka teiste mõtteid.

No comments:

Post a Comment